Vår husresa

Vi har varit med om en berg-och dalbana de senaste månaderna. Därav inga inlägg här! 

Det blev ett missförstånd mellan en byggare som vi vill anlita och oss angående priset.  Vi fick ett muntligt pris på ett liknande hus som vi tyckte var bra. Några månader senare när vi ritat och planerat klart, visade det sig att det priset var utan moms(!) när vi fick den skriftliga offerten.                                                                       Vi smälte det hela och accepterade priset mentalt efter några veckor. Vi bestämde oss för att bygga!

Så vi gjorde en förhandsvärdering hos en mäklare. Den hamnade mycket lägre i pris än vad vi tänkt bygga för. 
-Gör om gör rätt!-

Jag blev riktigt ledsen av detta. Även Daniel. Men nu, en månad senare känns det bättre än tidigare.                                                            Jag träffade en kompis för några veckor sedan, som också är i hustankar. Hon visade detta hus, för hon tyckte det liknade vårt. Vi tyckte inte det var något speciellt med det huset till en början, för vi var helt fast i det första huset. Hade flyttat in mentalt för länge sedan… Men efter några dagar tänkte vi om. Vi vände och vred på alla väggar och har nu fått till en riktigt bra planlösning!

Jag tycker planlösningen vi har nu är mer vettig i de 147kvm jämfört med de 210kvm som vi tänkte oss först. – i och med denna krympning trodde vi att vi skulle ha mindre förvaringsmöjligheter, skippa bastu och dubbelhandfat, skippa skafferiet i köket som man kan gå in i. Ha en liten tvättstuga. Ha 3st sovrum uppe….MEN! Vi har samma antal rum som tidigare, vi har bastu, bra förvaringsmöjligheter, matdel som en glasveranda (som jag älskar), bastu, skafferiet fast nu under trappen, 4st rum uppe plus allrum och badrum med både dusch, badkar och dubbelhandfat. Däremot var vi tvungna att ha en utbyggnad för entrén. Annars hamnade ytterdörren inte centrerat. Det såg konstigt ut. Jag tror det är skönt, så slipper blöta skor komma så långt in i huset. Och trappen blir inte så nära entrédörren. Vi fick även lägga till en takkupa mitt i huset mot öst, för att få full takhöjd (2,4m) i badrummet och där trappen kommer upp.  

Jag tror detta är en smart planlösning! Vart tog de 70kvm vägen som vi bantat bort? ?

Ritningarna just nu

  
  
  

  
  

  

Garaget blir stort! Med en 30kvadratare för framtida gästhus och kontor.  Nu väntar bygglovsansökan och nästa offert på denna variant av vårt hus!  Hejja oss??